22 листопада 2005,15:18
Луганська область приймає участь в міжнародних програмах в галузі охорони здоров’я.

З вересня поточного року Луганська область залучена до двох міжнародних програм в галузі охорони здоров’я. Результатом участі вже став отриманий дитячою клінічною лікарнею реанімобіль та участь у конкурсі на отримання 2 млн. євро для реабілітаційного центру для дітей з патологією нервової системи. Ці програми засновані Міжнародним благодійним фондом „Україна 3000”. „Ми і надалі будемо намагатися приймати участь у таких програмах”, - заявила вчора на брифінгу начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Комаревцева. До цього часу Луганська область не приймала участі в жодній міжнародній програмі. Ірина Комаревцева також зазначила, що зараз пріоритетним напрямом для Луганської області є охорона материнства та дитинства.
З метою виконання заходів, передбачених національною програмою «Діти України», в області пологові стаціонари забезпечені одноразовими стерильними пакетами для прийому пологів за рахунок бюджетних коштів, регулярно проводиться закупівля м'якого інвентарю, впроваджено спільне перебування матері та дитини. В Перевальському районі розпочав свою роботу пологовий будинок, який було побудовано в минулому році та оснащений сучасною апаратурою, в м. Антрацит за рахунок бюджетних коштів придбано кувез для виходжування новонароджених. В місці Брянка відкрито після капітального ремонту дитячу лікарню, в Новоайдарському районі проведено капітальний ремонт дитячого відділення центральної міської лікарні.
Питання виконання Національної програми "Діти України» на період до 2005 року" знаходиться на постійному контролі в управлінні охорони здоров'я облдержадміністрації.