23 листопада 2005,17:59
Вектор підвищення тарифів не може бути прийнятним. - Геннадій Москаль.

„Вектор підвищення тарифів не може бути прийнятним, бо цього не зрозуміють пересічні громадяни. Я – за шлях бюджетних дотацій”, - про це заявив голова обласної державної адміністрації під час чергової робочої наради, яку він зібрав задля з’ясування шляхів подолання однієї з найбільш „болючих” проблем Луганщини – забезпечення населення питною водою.
При цьому Геннадій Москаль закцентував на тому, що невідповідність води, яка видобувається в області, стандарту “Вода питна”, а також значна зношеність водопровідно - каналізаційного господарства, "непід`ємні" витрати на доставляння води до населення, перманентна відсутність цільового фінансування “Програми реформування та розвитку водопровідно-каналізаційного господарства Луганської області“, затвердженої Кабміном, - а саме про це йшлося під час наради, - має стати відправним моментом для більш дієвої співпраці з центральними органами виконавчої влади.
На його думку Уряд має звернути увагу на проблему з питною водою, що існує на Луганщині, в іншому випадку – скасувати рішення, яким він затвердив відповідну програму. „Ми маємо використати усі можливості для отримання цільових коштів насамперед з держбюджету. І для цього у Луганщини є всі підстави: область виконує всі зобов’язання щодо наповнення бюджету країни за рахунок податків і зборів, до того ж – ми маємо чи не єдину в державі програму, затверджену Кабміном“, - зазначив Геннадій Москаль, підбиваючи підсумки наради. При цьому голова облдержадміністрації наголосив на тому, що якщо це питання не вдасться вирішити з міністром економіки і міністром фінансів, - він звертатиметься безпосередньо до Прем’єр–міністра України Юрія Єханурова.