25 листопада 2005,18:20
Ми маємо зробити так, щоб люди зустріли новорічні свята за святковим столом, а не під стінами адміністрації. - Геннадій Москаль.

“Ми маємо зробити так, щоб люди зустріли новорічні свята за святковим столом, а не під стінами адміністрації“, – наголосив сьогодні голова обласної держадміністрації Геннадій Москаль, звертаючись до учасників розширеного засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат.
“Я здивований тим, що керівники спокійно розповідають, що закінчать рік з боргами перед людьми. Мені не зрозуміло, чи існують на місцевому рівні відповідні комісії і якщо так, то чим вони взагалі займаються. Не можна рапортувати про чисельність і ефективність вжитих заходів та якійсь там зрушення у цьому напрямку за наявністю ситуації, коли кожна десята гривня, яка не виплачена працівникам в Україні, приходиться на область“, - незадоволено констатував він, заслухавши доповідь про стан справ з цього питання.
“Я готовий разом з вами цілодобово скандувати “ганьба!“ керівникам підприємств-боржників, але ж не бачу в цьому сенсу. Слід жорстко запитувати з них, ставити питання про відповідальність керівників міст та районів, на території яких вони здійснюють діяльність, за виконання зобов’язань перед працівниками. І я маю намір це робити. Більш того, з цього дня я особисто очолю обласну комісію і подібні засідання з обов’язковими звітами місцевих комісій проводитимуться раз на місяць“, - заявив голова обласної державної адміністрації.
“А що стосується міських голів, які все ж таки не виявлять бажання перейматися цими питаннями, - коли почнуться виборчі перегони, ми про це розповідатимемо населенню. Ми говоритимемо про те, що облдержадміністрація не рекомендує ту чи іншу особу на цю посаду, бо свого часу вона не забезпечила роботу підприємств і виплату заробітної плати“, - додав він.
Звіт про результати вжитих заходів Геннадій Москаль має намір заслухати вже в грудні поточного року.