28 листопада 2005,13:55
Скорботні заходи з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій відбулись в Луганську.

26 листопада у парку Пам’яті в Луганську за участю заступника голови облдержадміністрації Анатолія Путінцева, студентів вузів та представників громадськості відбулася акція з висадження 20 кущів калини біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій.
Цього ж дня в Луганську пройшла Скорботна хода до пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій за участю голови облдержадміністрації Геннадія Москаля, заступника голови облради Валерія Голенка, делегацій з міст і районів Луганщини, представників обласних організацій політичних партій та громадських організацій, учнівської молоді. Учасники поминального заходу тримали горщики з пшеницею і свічками, композиції з пшеничних та житніх колосків, державні прапори із траурними стрічками. На знак шанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій біля пам’ятного знаку відбулася поминальна богослужбова відправа за участю представників різних конфесій. Учасники акції поклали до пам’ятного знаку композиції з квітів, горщики з пшеницею та запаленими свічками. По завершенні поминальної відправи учасники заходу перейшли на площу біля пам’ятника Т.Шевченку, де на світловому табло-екрані відбулася трансляція заходів з м.Києва, присвячених Дню пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, виступ Президента України, загальнонаціональна хвилина мовчання та акція "Засвіти свічку!". Обласні скорботні заходи завершилися концертом-реквіємом.
26 листопада скорботні заходи з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій пройшли у 264 населених пунктах області, 464 храмах та молитовнях.