01 грудня 2005,14:59
Геннадій Москаль взяв участь в урочистих зборах, присвячених Міжнародному дню інвалідів.

30 листопада голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль взяв участь в урочистих зборах, присвячених Міжнародному дню інвалідів, які відбулися в ПТУ-інтернаті для інвалідів. Він привітав присутніх з цієї нагоди, та зокрема зазначив: „У вас багато невирішених проблем, але ми зі свого боку зробимо все можливе, щоб почували себе рівноправними та повноцінними членами суспільства”. Геннадій Москаль подарував дві електропечі інтернату та побажав присутнім витримки та покращення здоров’я.
Найактивніших членів інвалідного руху Геннадій Москаль нагородив подяками та пам’ятними подарунками від облдержадмінністрації. Це майстер виробничого навчання обласного центру професійної, медичної та соціальної реабілітації інвалідів Сергій Ванюшенко, голова Луганської громадської організації інвалідів-художників та ремісників „Артель” Тетяна Ктітарева.
Цього ж дня в інтернаті відкрилась виставка творчих робіт інвалідів, а також протезно-ортопедичних виробів Луганського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Для інвалідів-учасників урочистих зборів організовано благодійний обід.
ПТУ-інтернат для інвалідів функціонує в системі Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації з 1973 року. Там навчається 300 осіб віком від 16 до 25 років. Учні ПТУ-інтернату одержують освіту з восьми спеціальностей: кравець, взуттєвик, складальник верху взуття, закрійник, оператор ПК, виконавець художньо-оформлювальних робіт, взуттєвик з ремонту взуття, оператор ПК, оператор комп’ютерної верстки. ПТУ-інтернат співпрацює з обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, „Інваспортом”, центром соціальних служб для молоді. Учні ПТУ-видатні спортсмени, приймають участь та являються призерами в обласних спортивних змаганнях, чемпіонатах України, Європи та Світу, Параолімпійських ігор.
В Луганській області мешкає 110 тис. осіб з обмеженими фізичними можливостями, 6 тис. з яких діти.