02 грудня 2005,14:39
Геннадій Москаль за перегляд урядових рішень стосовно закриття шахт Луганщини.

Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль за перегляд урядових рішень стосовно закриття шахт Луганщини. Про це він заявив під час робочої поїздки до Перевальського району.
“Ми маємо розуміти, що унаслідок закриття шахт тягар утримання усієї соціальної інфраструктури, що сьогодні знаходиться на їх балансі, буде перекладений „на плечі” місцевих рад. Не можна залишити поза увагою й те, що таким чином буде втрачено значну кількість робочих місць. А за умов того, що 80 відсотків надходжень до бюджету - це податок з прибутку громадян, - матиме й переведення певних територій у розряд суто дотаційних. Цей шлях не може бути прийнятним“, – зазначив голова обласної державної адміністрації під час відвідування шахти “Перевальська“.
“Якщо ми закриємо усі підприємства – станемо областю пенсіонерів. Я категорично проти закриття працюючих підприємств і маю намір найближчого часу довести свою точку зору до керівництва новоствореного Міністерства вугільної промисловості і Уряду країни“, – зауважив Геннадій Москаль, вислухавши аргументацію голови Бугаївської селищної ради, керівництва та трудового колективу шахти.
Цей намір голова обласної державної адміністрації намагатиметься реалізувати наприкінці тижня. 3 грудня в Перевальську буде проведено підсумкову робочу нараду, де за участю сільських і селищних голів, депутатів всіх рівнів та представників громадськості більш детально обговорюватимуться наявні проблеми та шляхи їх подолання.