02 грудня 2005,15:37
Облдержадміністрація буде робити все для розвитку підприємництва в Луганській області. – Геннадій Москаль.

„Облдержадміністрація і власне я будемо робити все для розвитку підприємництва в Луганській області”, - заявив голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль сьогодні на зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу Луганщини. „Все, що не заборонено законом, повинно реалізовуватись і не повинно потрапляти на зайві обмеження”, - так зазначив він свою офіційну позицію. Він також запевнив, що готовий виступити „третейським суддею” у конфліктах між підприємцями та контролюючими органами. В його планах налагодити співпрацю, а не конфліктні відносини, між правоохоронними і контролюючими організаціями та бізнесом.
Геннадій Москаль пов’язує погану економічну ситуацію в області з розвитком підприємництва: головні надходження бо бюджету області – з прибуткового податку на громадян. „Тому чим більше ви будете приймати нових працівників, та підвищувати їх зарплату, розвивати свій бізнес, тим вище у нас будуть прибутки в області”, - звернувся він до підприємців.
Під час зустрічі губернатор запропонував бізнесовцям внести свої пропозиції щодо покращення бізнес-клімату в регіоні. Вони стосувалися спрощення дозвільної системи на започаткування власного бізнесу чи на проведення певних робіт, більшої прозорості та скасування канцелярської тяганини при виділенні земельних ділянок, зменшення та упорядкування безлічі перевірок. Підприємці також підняли питання нестачі робочих кадрів і запропонували ввести схему цільової підготовки кадрів у ПТУ та в Центрах зайнятості за замовленням підприємств та на їх гроші. Також говорили про активізацію та більшу прозорість роботи обласного фонду підтримки підприємництва, про необхідність першочергового повернення ПДВ підприємствам, що розширюють виробничу діяльність та планують створити нові робочі місця. Крім того, було внесено пропозицію відпрацювати схему, за якою державні кошти на створення робочих місць використовувалися б на процентну компенсацію по банківських кредитах підприємцям, що розширюють виробництво та створюють додаткові робочі місця.
За результатами розмови з підприємцями, Геннадій Москаль доручив відповідним державним структурам проаналізувати усі існуючі платні дозвільні послуги та скасувати ті з них що не обґрунтовані. Він також пообіцяв найближчим часом підписати розпорядження про заборону стягувати з підприємців „добровільні” внески до чисельних фондів під час проходження реєстраційних, дозвільних та інших бюрократичних процедур. До того ж губернатор дав доручення Головному управлінню економіки облдержадміністрації у січні 2006 року провести бізнес-форум для луганських і львівських підприємців з метою сприяння їх співпраці.
У зустрічі з губернатором Луганщини взяли участь представники місцевої виконавчої влади, правоохоронних та контролюючих органів та понад 100 підприємців малого та середнього бізнесу.