05 грудня 2005,11:07
Голова облдержадміністрації всіляко сприятиме розв’язанню проблем Лисичанського нафтоперобного заводу.

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль всіляко сприятиме розв’язанню проблем Лисичанського нафтоперобного заводу. Про це він заявив під час зустрічі з Президентом ТОВ “ТНК-ВР Україна” Олександром Городецьким і генеральним директором ТОВ “ЛИНОС” Олександром Івановим.
”Цілком зрозуміло, чому саме така увага до цього підприємства. Сьогодні практично третина в загальному обсязі виробництва - продукція нафтопереробного заводу”, - зазначив голова обласної державної адміністрації.
”На моє глибоке переконання, бізнес не повинен хвилюватися за вкладені інвестиції і кожного разу отримувати підтвердження державних гарантій. Я впевнений у тому, що влада, надавши такі гарантії, має проводити послідовну політику всебічного сприяння розвитку підприємництва, а не ”бити по руках”. І я маю намір не лише сповідувати такий підхід, а й робити це”, - зазначив він, ознайомившись з проблемами одного з потужніших провідних промпідприємств області і обмінявшись думками з учасниками зустрічі.
За словами Геннадія Москаля, найближчого часу він планує обговорити підходи до розв’язання проблем Лисичанського нафтопереробного заводу з керівництвом Мінтрансу. Серед проблем, які обговорюватимуться, - існуючий експортний залізничний тариф і ”залізничне плече” до західного кордону країни, що роблять невигідним експорт нафтопродуктів “ЛИНОСа“ до Європи.