08 грудня 2005,11:15
В містах та районах області: Луганськ

За останній місяць міським КП "Міськсвітло" було відновлено зовнішнє висвітлення 6 вулиць Кам’янобродського району, 2 - Артемівського, 3 – Жовтневого. Роботи продовжуються. У 2001 році в місті освітлювалося 227 вулиць та 935 доріг, або 22% від загальної кількості. У теперішній час освітленість міста складає 75%. Повністю освітлені усі транспортні автомагістралі. Лише за останній сезон міська влада відновила освітлення на 170 міських вулицях.
• Днями відбулась апаратна нарада у міського голови Євгена Бурлаченка з питань вивозу сміття. Зазначено, що на сьогодні скиданням та вивозом побутових відходів займаються КП "Експлуатаційно-лінійне управління автодоріг" ("ЕЛУА"), ЗАТ "Протос" та кілька приватних підприємств. КП"ЕЛУА" працює на новій техніці, що придбана за рахунок коштів міського бюджету. Невирішеною залишається проблема дефіциту контейнерів. Крім того, КП "Протос" різко скоротило обсяги робіт, відмовившись від прибирання житлового фонду Ленінського та Каменобродського районів. Гострою є проблема платежів з боку населення за вивіз сміття. У вересні за цю послугу сплатили 20% мешканців міста, у жовтні – 45%, листопаді – 68%. Ці кошти пішли на утримання техніки, виплату заробітної плати робітникам підприємствам "ЕЛУА" та "Протос", а також на погашення лізингових зобов’язань. Крім цього, на балансі "ЕЛУА" знаходиться Олександрівський полігон ТБО, який потребує великих капіталовкладень. У міському бюджеті відсутні кошти на дотування сфери. Підприємство працює в збиток з мінусом у 380 тис. грн. за три місяці. Міський голова дав службам розпорядження негайно виставити на полігоні ТБО додатковий контроль. Таке рішення було прийняте для того, щоб максимально очистити обласний центр від смітників.
• На останньому засіданні міськвиконкому було прийняте рішення про оголошення регуляторного акту "Про організацію контролю за виконанням пасажирськими перевізниками умов угоди на перевезення пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах загального використання м.Луганська". Зазначено, що перевірки автобусів будуть проводитись без зняття його з руху та без порушення графіків. Ці заходи повинні поліпшити якість пасажирських перевезень та показати їх недоліки.