08 грудня 2005,12:12
Газифікація населених пунктів є одним з гострих соціальних питань в Антрацитівському районі.

Одним з гострих соціальних питань щодо поліпшення життєзабезпечення населення Антрацитівського району є питання газифікації населених пунктів. Рівень газифікації району складає 7,6 %.
Для повної газифікації Антрацитівського району (90%) необхідно збудувати 120,9 км підвідних та 407,8 км розвідних газопроводів загальною вартістю 28 млн. 410 тис. грн., у тому числі в шахтарських населених пунктах 42,9 км підвідних та 268,8 км розвідних газопроводів загальною вартістю 16 млн. 280 тис. грн., у сільських населених пунктах 78 км підвідних та 139 км розвідних газопроводів загальною вартістю 12 млн. 130 тис. грн.
Програмою газифікації 2005 року передбачено збудувати 16 км підвідних газопроводів, 16 км розвідних газопроводів та газифікувати 9 тис. 600 будинків за рахунок коштів із держбюджету у сумі 682 тис. грн., профінансовано 39% від затвердженої суми.
Питання з газифікації Антрацитівського району було розглянуто на розширеній нараді з питання "Про соціально-економічний стан Антрацитівського району та шляхи його покращення" від 26 листопада 2005 року. На виконання протокольного доручення голови облдержадміністрації станом на 5 грудня поточного року виконані роботи:
- с. Іванівка: в повному обсязі збудована 1 черга підвідного газопроводу до сел. Іванівка довжиною 4,5 км, діаметром 159, встановлена шкафна (ШРП), очікуване введення до експлуатації 1 черги будівництва(4,5 км) 9 грудня 2005 року, що дозволить подати газ до перший будинків селища.Підрядник - "Азот";
- сел. Краснолуцьке: Антрацитівською райдержадміністрацією узгоджено з підрядною організацією виконання робіт в борг. Підрядник виконує роботи з будівництва підвідного газопроводу до сел. Краснолуцьке. Першочерговий етап робіт - установка опор по всій трасі та виконання проколів під автомобільній та залізничній дорогами, розвідні мережі по вулицям селища виконані в повному обсязі - 4 км;
- с. Бобрикове: по виконанню робіт з будівництва підвідного газопроводу до с. Бобрикове станом на 5 грудня поточного року прорито 6,1 км траншеї, укладені труби довжиною 1,8 км, придбано 6,8 км труб, розвідні мережі виконані в обсязі 6 км. Підрядник "Астіко".
З метою надання допомоги населенню в газифікації будинків прийнято рішення про виділення кредиту 24 сільським забудовникам на газифікацію їх будівель, для чого співробітники обласного Фонду індивідуального житлового будівництва на селі виїжджали 24 листопада 2005 року на місце для підпису угод з мешканцями села Бобрикове.
По с. Кошари підрядною організацією "Астіко" в борг виконані роботи з будівництва газопроводу до котельні школи довжиною 300 метрів.
Відповідно до Постанови КМУ №1116 на газифікацію підвідного газопроводу до с. Краснолуцьке за рахунок субвенції з державного бюджету передбачено виділити 150 тис. грн. Цією ж постановою на газифікацію підвідних газопроводів затверджено обсяги фінансування до сел. Бобрикове - 84 тис. грн. та до сел. Іванівка - 65 тис. грн.