08 грудня 2005,16:51
Пошук інвестора – одне з головних завдань для ефективного розвитку територій. – Геннадій Москаль.

8 грудня в Новоайдарському районі голова облдержадміністрації Геннадій Москаль провів розширену нараду за підсумками комплексної перевірки роботи Новоайдарської райдержадміністрації. У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій району, депутати місцевих рад, працівники райдержадміністрації та райради. Учасники наради розглянули соціально-економічний стан в районі та шляхи його покращення, проблеми та перспективи газифікації населених пунктів, поліпшення ситуації в ЖКГ, земельні питання, ситуацію в сферах охорони здоров’я, освіти та культури.
Під час наради, зокрема, зазначено, що Новоайдарський район займає 22 місце з 38 за рейтингом соціально-економічного розвитку регіонів області. З початку року в 3,6 рази зросло поголів’я птиці. Однак спостерігається зменшення темпів промислового виробництва на 17%, виробництва м’яса – на 28,6, молока – 6,2%. З початку року місцеві бюджети отримали 100 тис. грн. прибутку, в той час як збитки склали 500 тис. грн. Заборгованість із виплати заробітної плати 28 тис. чоловік становить 478,9 тис. грн. Середня заробітна плата по району - 471 грн., що в 2 рази нижча за середньообласну. Також зазначено, що в районі значно підвищені ціни на основні продукти харчування, такі як хліб, молоко, крупи. За результатами особистого прийому громадян району, більшість звернень стосується майнових паїв сільських мешканців, газифікації, опалення будинків, лікування, виплати заборгованості із зарплати на птахофабриці та інші.
З початку року кількість інвестицій склала 83 тис. дол. США, саме стільки коштує єдиний придбаний комбайн. „Якщо ми будемо інвестувати один комбайн на рік, то взагалі це шлях до розрухи”, - зазначив Геннадій Москаль. Він звернувся до керівників району з питанням: „Чому ви не заводите на свою територію інвестора? Не сидіть по кабінетах. Їздіть від Донецька до Аргентини – шукайте їх. Область оцінюють по стану її доріг та інфраструктурі”.
Під час наради Геннадій Москаль дав низку доручень, зокрема, голові райдержадміністрації збирати комісії з питань виплати заборгованості із заробітної плати кожну декаду місяця, негайно провести нараду з питань приведення цін на основні продукти харчування у відповідність до загальнообласних. Доручено також прийняти заходи щодо налагодження роботи підприємства "Айдархліб" для зниження цін на хліб в районі, вирішити питання ремонту будинків культури, забезпечення медичних закладів фахівцями та надання житла молодих спеціалістам.