12 грудня 2005,13:03
Триває робота щодо зменшення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду області.

Триває робота щодо зменшення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду України в Луганській області. Так, за минулий тиждень в органи державної виконавчої служби передано 86 вимог про сплату недоїмки на загальну суму 3 млн. 149,7 тис. грн., по яким надійшло – 5,6 тис. грн.
Поряд з цим, за період з 2 по 9 грудня поточного року з метою стягнення у судовому порядку сум заборгованості по платежах до Пенсійного фонду до Господарського суду було подано 20 позовних заяв на суму 800,7 тис. грн.
Надійшло від позовної роботи на рахунки Пенсійного фонду за минулий тиждень 858,5 тис. грн., з яких 784,5 тис. грн. погашено боржниками добровільно та 74 тис. грн. – стягнуто органами державної виконавчої служби.
Управліннями Пенсійного фонду України Луганської області з початку поточного року до Господарського суду було направлено 44 заяви про порушення справ про банкрутство з безспірною сумою вимог 7 млн. 652,7 тис. грн.
За період з 2 по 9 грудня органи Пенсійного фонду області приєдналися до справ про банкрутство підприємств – боржників з 2 заявами з сумою вимог 190,3 тис. грн.
З метою посилення відповідальності платників внесків, до правопорушників застосовувалися адміністративні стягнення у вигляді штрафу, передбаченого чинним законодавством. Так, за минулий тиждень органами Пенсійного фонду області застосовано 11 адміністративних штрафів на загальну суму 2,1 тис. грн.
З метою притягнення до кримінальної відповідальності суб’єктів сплати внесків, які мають заборгованість перед Пенсійним фондом в значних, великих та особливо великих розмірах, згідно ст.212 Кримінального кодексу України з початку року управліннями Пенсійного фонду України області до правоохоронних органів було передано 59 матеріалів, по яких притягнуто до кримінальної відповідальності 8 осіб.