12 грудня 2005,16:17
Шахти, які працюють та виробляють вугілля, закриватися не будуть. – Ігор Токарєв.

„Шахти, які працюють та виробляють вугілля, закриватися не будуть,” – наголосив сьогодні на брифінгу в облдержадміністрації заступник начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури - начальник паливно-енергетичного управління облдержадміністрації Ігор Токарєв. Він відповів на запитання журналістів, щодо закриття шахт та зазначив, що в області існує ряд шахт, які не працюють впродовж тривалого часу та плануються до закриття у наступному році. Але він ще раз підкреслив, що працюючі шахти закриватися не будуть.
За словами начальника Ігоря Токарєва, за 11 місяців поточного року виробництво електроенергії в області збільшилось на 14% у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Він зазначив, що за цей період „Луганська ТЕС” виробила електроенергії на суму 601 млн. грн., приріст виробництва становив 118,4%. ДП „Сєверодонецька ТЕЦ” виробило електроенергії на суму 83 млн. грн., а приріст виробництва становив 125%. Значний приріст виробництва у порівнянні з минулим роком на ДП „Лисичанська ТЕЦ” – 544,4% - обумовлено тим, що підприємство майже не працювало минулого року.
Електроенергетична галузь області включає в себе підприємства, що виробляють електроенергію, підприємства, що транспортують її та енергопостачальні підприємства. Серед підприємств, що виробляють електроенергію СО „Луганська ТЕС” ТОВ „Востокенерго”, ДП „Сєверодонецька ТЕЦ”, ДП „Лисичанська ТЕЦ”.
Середня заробітна плата по електроенергетичним підприємствам області становить 1041 грн.
За останній тиждень підприємства електроенергетики і газової промисловості області працювали у нормальному режимі, масштабних збоїв в енергопостачанні споживачів регіону та аварійних ситуацій не зареєстровано. З початку грудня Луганською ТЕС вироблено 119,2 млн. кВт. год. електричної енергії.