13 грудня 2005,10:32
Луганська область займає IV місце в Україні за обсягами реалізованої продукції.

За даними Головного управління статистики в Луганській області, за обсягами реалізованої продукції Луганська область займає 4 місце в Україні та її доля складає 8,5%. За 10 місяців поточного року підприємствами області реалізовано промислової продукції на 26,5 млрд. грн. В структурі реалізації найбільша частка припадає на продукцію підприємств міст Лисичанська - 36,1%, Алчевська - 18,8%, Луганська - 12,4%, Сєверодонецька - 6,6%, Стаханова - 4,6% та Лутугинського району - 1,3%.
У листопаді поточного року порівняно з попереднім місяцем виробництво промислової продукції збільшено на 0,3%. За цей період збільшили виробництво 48,8% підприємств, скоротили – 42,1%, зовсім не працювали у листопаді – 9,1%.
Обсяг промислового виробництва проти листопада минулого року скоротився на 2,8%, в основному за рахунок підприємств-виробників коксу та продуктів нафтоперероблення, на яких обсяги виробництва зменшено на 17%.
Виробництво продукції за 11 місяців поточного року збільшилося проти аналогічного періоду минулого року на 1,1%. Значно кращі показники, ніж взагалі по області, досягнуто підприємствами, які займаються виробництвом та розподіленням електроенергії, де виробництво збільшено на 12,6%. Так, обсяг електроенергії, виробленої тепловими електростанціями та теплоелектроцентралями склав 4583 млн. кВт. годин.
Найбільша питома вага у промисловому виробництві належить підприємствам обробної промисловості. Обсяги виробництва, досягнуті цими підприємствами, перевищили минулорічні на 1,1%. Збільшення виробництва відзначалося у целюлозно-паперовій промисловості і видавничій справі на 15,2%, машинобудуванні - на 6,1%, металургії та обробленні металу - на 5,5%, харчовій промисловості - на 3,6%, виробництві деревини та виробів з деревини - на 2,8%.
Порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився випуск основних видів промислової продукції обробної промисловості. Значно перевищено обсяги відповідного періоду попереднього року у виробництві овочів, фруктів, горіхів, грибів і інших частин рослин консервованих з додаванням оцту чи оцтової кислоти, одягу верхнього трикотажного, овочів консервованих натуральних, молока обробленого рідкого, меблів дерев’яних для умеблювання інтер’єру житлових приміщень, соди кальцинованої та меблів кухонних, виробів панчішно-шкарпеткових трикотажних машинного чи ручного в’язання на, костюмів і суконь та сарафанів жіночих та дівчачих, кранів козлових і мостових пересувних, світильників електричних переносних, безалкогольних напоїв.
З початку року підприємствами вугільної промисловості видобуто 17,1 млн. тонн готового вугілля, що на 44 тис. тонн або 0,3% менше ніж у минулому році. Видобуток природного газу склав 346,1 млн. куб. м, відповідний період минулого року перевищено на 19,8 млн. куб. м або 6,1%.
Найбільш вагомо збільшився випуск продукції в місті Сєверодонецьк та Міловському, Попаснянському, Старобільському, Марківському, Краснодонському районах.