13 грудня 2005,15:32
Створити необхідні умови для отримання молоддю професії та подальшого її працевлаштування – обов’язок держави. – Зіновій Гузар.

„Створити необхідні умови для отримання молоддю професії та подальшого її працевлаштування – це наш обов’язок, обов’язок держави, тих структур, які ви представляєте”, – звернувся перший заступник голови облдержадміністрації Зіновій Гузар до учасників засідання „круглого столу” на тему: "Проблеми та напрями актуалізації державної політики зайнятості молоді та соціально-незахищених категорій громадян".
В заході взяли участь керівники управлінь облдержадміністрації, Луганського обласного центру зайнятості, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, обласного молодіжного центру праці; управління держдепартаменту України з питань виконання покарань в Луганській області, регіонального правозахисного соціолого-освітнього центру "Жінки Донбасу", члени обласного Координаційного комітету сприяння зайнятості населення, директори з персоналу ХК „Луганськтепловоз”, ВАТ „Алчевський меткомбінат”.
Під час засідання розглядались проблеми працевлаштування молоді, структура молодіжного ринку праці області, визначались спільні заходи щодо сприяння забезпеченню молоді робочими місцями, питання працевлаштування осіб, які відбули покарання у місцях позбавлення волі, проблеми гендерної рівності.
Зазначено, що кожного року з 13,5 тис. випускників ПТНЗ, які навчалися за держзамовленням, майже 20% не знаходять роботи. Для вирішення цієї проблеми, за словами учасників засідання, необхідно обучати учнів ПТНЗ спорідненим професіям, активніше займатися профорієнтацією серед учнів шкіл, підняти престиж робочої професії.
Підсумком засідання стало підписання Угоди про співробітництво між Луганським обласним центром зайнятості та управлінням освіти і науки Луганської облдержадміністрації, а також Угоди між Луганським обласним центром зайнятості та Управлінням держдепартаменту України з питань виконання покарань в Луганській області.