13 грудня 2005,15:58
14,8 тис. молодих людей віком до 28 років працевлаштовано в області протягом поточного року.

Протягом поточного року на обліку в центрах зайнятості перебувало 35,6 тис. молодих людей до 28 років. З них працевлаштовано 14,8 тис. чол. або 41,4%, що набагато вище ніж загальний відсоток працевлаштування. Про це на засіданні „круглого столу”, присвяченому професійній зайнятості молоді повідомив директор Луганського обласного центру зайнятості Юрій Моцний. Він також зазначив, що проблема зайнятості молодих громадян на цей час є надзвичайно актуальною і потребує системного підходу до її вирішення з боку всіх ланок влади. За його словами, щорічно на обліку в міських та районних центрах зайнятості перебуває близько 32% молоді віком до 28 років.
Як зазначив Юрій Моцний, молодь позитивно сприймає можливість своєї реалізації в підприємницькій діяльності. Тому з початку року 9 тис. молодих людей взяли участь в спеціалізованих семінарах, круглих столах, презентаціях професій, присвячених питанням підприємництва та самозайнятості.
Луганський обласний центр зайнятості спільно з управлінням освіти і науки планують розгорнути широку профорієнтаційну роботу в закладах загальносередньої освіти. На думку начальника Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Володимира Левчені, це допоможе пояснити як учням, так і їх батькам, які зараз існують приоритетні професії на ринку праці, і за якими професіями зараз практично стовідсотково можна знайти роботу. Він також зазначив, що з 13 тис. випускників професійно-технічних закладів області працевлаштовано близько 10,7 тис. учнів або 81%. Приблизно такий же відсоток працевлаштованих випускників вищих навчальних закладів. Володимир Левченя висловив сподівання, що спільна робота обласного центру зайнятості та регіональних центрів принесе позитивні результати та кількість непрацевлаштованої молоді зменшиться до 10% відсотків, а згодом дорівнюватиме нулю.
Луганський обласний центр зайнятості працює вже 15 років. Основне завдання служби зайнятості – надання соціальних послуг незайнятому населенню, працевлаштування, профнавчання, направлення на оплачувані громадські роботи, матеріальне забезпечення безробітних. Протягом 15 років в обласній службі зайнятості перебувало більше 1 млн. 200 тис. жителів Луганщини. Служба сприяла працевлаштуванню більш ніж 360 тис. осіб. Пройшли профнавчання 65 тис. осіб, в громадських роботах взяли участь 165 тис. осіб.