14 грудня 2005,10:04
Майже у половини перевірених в листопаді підприємств області встановлені порушення цінової дисципліни.

Держінспекцією з контролю за цінами в Луганській області у листопаді поточного року проведені перевірки порядку формування, встановлення та застосування цін і тарифів у 68 суб’єктах господарювання різних галузей народного господарства. Порушення встановлено у 31, що становить 45,6% до кількості перевірених.
За результатами перевірок винесені рішення про застосування до суб’єктів економічних санкцій на суму 38,0 тис. грн., з яких 25,3 тис. грн. становлять штрафи.
З 11 перевірених підприємств, які надають житлово-комунальні послуги у містах і районах області, порушення встановлено у 6, розташованих у містах Алчевськ, Красний Луч, Стаханов, Первомайськ.
Характерними порушеннями при стягненні плати за житлово-комунальні послуги у містах і районах області є нарахування плати за них внаслідок неякісного надання послуг, завищення норм споживання та пряме завищення тарифів.
Формування та застосування торговельних надбавок на основні продовольчі товари перевірено у 20 суб’єктах підприємницької діяльності. Порушення встановлено у 12 суб’єктах, які розташовані у містах Луганськ, Сєверодонецьк, Марківка, Первомайськ. Основним порушенням дисципліни цін на продовольчі товари є застосування торговельних надбавок при формуванні роздрібних цін вище граничних рівнів.
Дотримання державної дисципліни цін на нафтопродукти перевірено у 5 суб’єктах. Порушення реалізації нафтопродуктів за завищеними роздрібними цінами за рахунок застосування завищених торговельних надбавок проти встановленого граничного рівня 15% встановлено у 1 суб’єкті, який розташований у місті Луганськ.
Порядок формування і застосування цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення вітчизняного та імпортного виробництва, які реалізуються у роздрібній торгівлі (аптечні мережі) і посередницькими структурами перевірено у 13 суб’єктах. Порушення реалізації лікарських засобів за завищеними роздрібними цінами за рахунок застосування завищених торговельних надбавок, проти встановленого граничного рівня 35% встановлені у 7 суб’єктах розташованих у містах Луганськ, Красний Луч, Старобільськ.
Держінспекцією до суб’єктів підприємницької діяльності застосовані економічні санкції та міри адміністративного впливу.