15 грудня 2005,14:13
Визначені переможці обласного огляду-конкурсу на кращу модель самоврядування дитячих організацій.

Сьогодні в приміщенні обласного театру ляльок відбулось нагородження переможців обласного огляду-конкурсу на кращу модель самоврядування дитячих організацій. Цей конкурс проводився протягом року Луганською обласною дитячою громадською організацією «Лугарі» серед відділень організації. Метою конкурсу було виявлення та популяризація моделей сучасного самоврядування дитячих організацій, розвиток кращих традицій дитячого руху в області.
За підсумками конкурсу відбулось нагородження переможців за номінаціями: кращі відділення ЛОДГО "Лугарі", кращі активісти організації, учасники акції "Ми – поруч!". Були також нагороджені кілька відділень організації за найбільш продуктивну співпрацю зі ЗМІ протягом року та учасники всеукраїнської акції проти СНІДу "Урок заради життя". У номінації „Відділення року” перемогли Кіровське відділення ЛОДГО «Лугарі» «Веселкове» (І місце), Ровеньківське (ІІ місце) і Брянківське (ІІІ місце) відділення організації. Переможців та учасників заходу привітали творчі колективи з міст та районів області.
Дитяче самоврядування – це одна з найбільш ефективних форм залучення дітей до процесів прийняття рішень. Участь у ньому дає можливість дітям стати організаторами суспільного життя. Саме тому діяльність ЛОДГО спрямовується на розвиток самоврядування, здатного виховати справжніх лідерів та свідомих громадян.