15 грудня 2005,17:17
Шахти Луганської області закриватися не будуть доки Мінвуглепром не виробить чітке рішення. – Геннадій Москаль.

„Шахти Луганської області закриватися не будуть доки Мінвуглепром не виробить чітке рішення”, - заявив голова облдержадміністрації Геннадій Москаль під час робочої поїздки по Слов’яносербському району. Він підкреслив, що в області дуже багато соціальних проблем, а необдумане закриття шахт лише заради виконання Мінвуглепромом плану тільки збільшить їх кількість.
Відповідаючи на запитання журналістів стосовно підвищення тарифів на воду Геннадій Москаль зазначив: „Я негативно ставлюсь до підвищення тарифів. Я вже попросив прокурора вивчити ці питання і якщо є порушення опротестувати це рішення”.
Губернатор також окреслив ряд питань, які він планує обговорити з Прем’єр-міністром України: „Основна тема – це бюджет. Ще не вирішені ті питання, які ми лобіювали. Друге питання стосується необхідності дати дозвіл на приватизацію Луганського тепловозобудівного заводу, також будемо обговорювати питання вугільної промисловості, водопостачання, та інші соціально значимі теми”.
„Думаю, що ті проблеми, які я не встиг побачити під час своєї робочої поїздки, побачать начальники управлінь. Тут працюють керівники управлінь освіти, культури, медицини, транспорту, зв’язку, промисловості, тобто всі служби, які є в Луганській облдержадміністрації. В суботу кожен скаже своє бачення, свої зауваження. І будемо дивитися, які проблеми треба вирішувати на регіональному рівні, які на державному”, - зазначив Геннадій Москаль.