16 грудня 2005,14:25
Сьогодні Геннадій Москаль відвідає ЗАТ „Сєверодонецьке об’єднання „Азот”.

Сьогодні голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль відвідає з робочим візитом м. Сєверодонецьк. Він побуває на ЗАТ „Сєверодонецьке об’єднання „Азот” з приводу урочистого пуску на підприємстві другої черги виробництва вінілацетату.
Планується, що перед тим він ознайомиться з м. Сєверодонецьк та відвідає Свято-Христо-Різдвяний храм. Після цього губернатор Луганщини візьме участь в урочистому мітингу на „Азоті” та ознайомиться з виробничими потужностями об’єднання. На урочистому заході, присвяченому введенню в експлуатацію 2-ої черги цеху вінілацетату планується присутність Алекса Ровта - Президента компанії "IBE TRADE Corp" - співзасновника інвестиційної компанії "Wordwide CHEMICAL LLC". Також у заході візьмуть участь міський голова м. Сєверодонецька Грицишин Володимир Омелянович, голова Спостережної ради ЗАТ “Сєверодонецьке об’єднання Азот” Кунченко Олексій Петрович, голова правління ЗАТ “Сєверодонецьке об’єднання Азот” Казаков Валентин Васильович. Також Геннадій Москаль візьме участь у прес-конференції, яка відбудеться на ЗАТ «Сєверодонецьке об’єднання «Азот».
ЗАТ «Сєверодонецьке об’єднання «Азот» є одним з провідних підприємств Луганської області та хімічної промисловості України в цілому. Питома вага обсягів виробництва „Азоту” по області становить 6,7%, а в хімічній галузі регіону - 65,6%. Обсяги виробництва товарної продукції за 11 місяців 2005 року на підприємстві становить 1 млрд. 889млн. 875тис. грн. Прибуток від діяльності за 1 півріччя поточного року становив 182млн, грн.
Введення в експлуатацію другої черги вінілацетатного цеху на „Азоті” дозволить у два рази збільшити випуск продукції з 16,5 тис. тон до 33 тис. тон у місяць). Цех з виробництва вінілацетату введено в експлуатацію 1 січня
1968 року. За 11 місяців 2005 року вироблено 23444 тони вінілацетату, який використовується як сировина для виробництва полівінілацетатної дисперсії і полівінілового спирту. Приблизно 70% вінілацетату, який виробляється на ЗАТ “Сєверодонецьке об’єднання Азот” йде на експорт.