19 грудня 2005,14:40
На 53 підприємствах Лисичанську збільшено розміри виплати заробітної плати

Виплата заробітної плати в “конвертах”, приховування реальних доходів, виплачених громадянам, негативно впливає на наповнення як державного, так і місцевого бюджетів. Більш того, це створює умови для збільшення податкових соціальних пільг громадянам, кількість яких з кожним роком зростає. А це, в свою чергу, приводить до значних втрат бюджету.
Внаслідок проведених податковою інспекцією міста Лисичанська заходів з початку цього року збільшено розміри виплати заробітної плати на 53 підприємствах, що торік виплачували зарплату на рівні нижче мінімальної. Завдяки цьому, надходження до бюджету збільшено на 36 тис. грн. Проведення індивідуальної роботи з керівниками підприємств та приватними підприємцями дозволило цього року погасити заборгованість по заробітній платі в сумі понад 300 тис. грн., у тому числі за рахунок реалізації зайвого майна – майже 190 тис. грн.
Податковою інспекцією міста разом з управлінням праці та соціального захисту населення перевірено 3 підприємства, по кожному з них виявлено порушення. За результатами цих перевірок донараховано 53,2 тис. грн. податків та штрафних санкцій. Всього з початку року до адміністративної відповідальності притягнуто 84 посадові особи підприємств та фізичних осіб – підприємців. По двох підприємствах справи щодо виявлення порушень при виплаті заробітної плати передано до прокуратури.