22 грудня 2005,16:42
На суму 24 млн. 75 тис. грн. вилучено товарів з незаконного обігу з початку року.

З початку року податковою міліцією області викрито 424 злочини. Встановлено 161 факт необґрунтованої заяви на відшкодування податку на додану вартість, відмовлено у відшкодуванні ПДВ на суму 118 млн. 456 тис. грн. З незаконного обігу вилучено товарів на суму 24 млн. 75 тис. грн.
В Луганську встановлено факт реалізації без державної реєстрації у невстановленому для торгівлі місці каменя-пісковику. Дану діяльність здійснював один з мешканців обласного центру. За результатами перевірки 150 м2 каменю орієнтованою вартістю 15 тис. грн. вилучено. Проводиться подальша перевірка.
В Сєверодонецьку розслідується кримінальна справа стосовно директора одного з приватних підприємств, який, відобразивши у бухгалтерському обліку підприємства операції з придбання від суб’єктів підприємницької діяльності Луганської області продукції хімічної промисловості на загальну суму 1,9 млн. грн., вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про суми податків нарахованих до сплати, у результаті чого ухилився від сплати до бюджету понад 320 тис. грн. податку на додану вартість. Ведеться слідство.
В Антрацитівському районі викрито підпільний цех з виготовлення полуфабрикатів з м`яса (пельмені, вареники, котлети). Встановлено, що одна підприємлива громадянка, не зареєстрована як суб`єкт господарювання, організувала незаконне виробництво полуфабрикатів. А у подальшому, спільно з двома найнятими робітницями, реалізовувала продукцію за місцем виготовлення, використовуючи для даної продукції вигадану торгівельну марку – приватне підприємство „Л”. У ході перевірки було з’ясовано, що дане підприємство не значиться на обліку в ДПІ в м.Красний Луч та Антрацитівської ОДПІ. При проведенні огляду за місцем знаходження цеху вилучено продукти харчування та обладнання на загальну суму понад 9 тис. грн. Перевірка триває.
В Попаснянському районі порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що протягом 2000-2002 років вони, зловживаючи службовим становищем, у податковій звітності, яка надавалася до ДПІ в Попаснянському районі, занизили суму податкових зобов`язань з ПДВ, що призвело до несплати до бюджету податку на додану вартість. Слідство триває.
В Сватівському районі працівниками податкової міліції на землях орендованих колективним фермерським господарством, виявлено металеві труби загальною довжиною 1,2 км. Як пояснив директор сільгосппідприємства дані труби на території знаходяться більше 8 років і на баланс господарства не передавалися, та на даний час власника не мають. Товарно-матеріальні цінності вартістю близько 25 тис. грн. вилучено, здійснюються заходи щодо звернення їх у прибуток держави.