23 грудня 2005,15:54
Курси Цивільної оборони Луганської області відсвяткували своє 40-річчя.

23 грудня 2005 року курси Цивільної оборони Луганської області відсвяткували 40-річчя з дня народження. Святкування відкрив начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області, полковник внутрішньої служби Олег Латишев. Він розповів про історію створення курсів ЦО, які завдання та цілі були поставлені перед ними. А також висвітлив роботу на сучасному етапі, відзначив, що в рік 40-річчя курси перегорнули нову сторінку своєї історії. І сьогодні – це навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області. Олег Латишев зазначив, що в цілому, весь колектив курсів ЦО нашої області працює творче, з ентузіазмом, натхненням та готов завжди вирішувати поставлені перед ним завдання. Також ним була відзначена робота завідуючих курсами ЦО міст Луганської області: Алчевська, Красного Луча, Лисичанська, Сєверодонецька, Стаханова, Рубіжного. Усі вони активно співпрацюють з органами місцевого самоврядування, з начальниками відділів з НС з вирішення питань навчання населення діям в НС.
Святкування завершилося урочистим концертом, активними учасниками якого були співробітники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
Курси Цивільної оборони Луганської області засновані 23 грудня 1965 року постановою Ради Міністрів УРСР від 29.11.1965 року. Вони були створені для підготовки та перепідготовки керівного та командно-начальницького складу, а також для надання методичної допомоги керівникам об’єктів народного господарства щодо організації та проведення тактико-спеціальних, командно-штабних і комплексних навчань та об'єктових тренувань.