27 грудня 2005,11:27
В містах та районах області: Станично-Луганський район

За підсумками перевірок, проведених контрольно-ревізійним відділом у районі у 2005 році виявлено фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 112,7 тис. грн. Втрачено фінансових ресурсів на суму 16,7 тис. грн. Незаконні, нецільові витрати та недостачі товарно-матеріальних цінностей виявлено на суму 96 тис. грн. Крім того, виявлено заниження або завищення вартості активів, заниження дебіторської та завищення кредиторської заборгованості, проведення закупівлі товарів, робіт, послуг за державні кошти без проведення процедури тендерних торгів на суму 1302,8 тис. грн.
За результатами перевірок до керівників перевірених об’єктів складено 25 вимог щодо прийняття заходів з повного відшкодування незаконних та нецільових видатків, усунення порушень у введенні бухгалтерського обліку. 15 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної та 4 - до матеріальної відповідальності з відшкодуванням збитків за рахунок винних осіб на загальну суму 1,1 тис. грн. За допущенні порушення законодавства з фінансових питань 30 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності з сумою штрафів 4,1 тис. грн. Матеріали 7 перевірок на суму збитків 74,3 тис. грн. передані до прокуратури району.
Серед виявлених порушень питому вагу становлять фінансові порушення при освоєнні коштів на капітальні вкладення, розрахунках з оплати праці, розрахунках з орендарями за надані комунальні послуги.