28 грудня 2005,14:28
Новорічне свято „Руки надії” для вихованців шкіл-інтернатів відбулось сьогодні в Луганську.

Діти завжди чекають свого улюбленого свята – Нового року. Очікування його робить передсвяткові дні дійсно чарівними та казковими. Щороку обласна держадміністрація та обласна рада проводять благодійну акцію „Руки надії”, для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в закладах освіти обласної комунальної власності. Сьогодні для цих дітей в приміщенні Луганського державного цирку відбулось новорічне свято, звичайно ж із Дідом Морозом, Снігуронькою, подарунками, сюрпризами.
Привітати дітей-сиріт з наступаючими новорічними святами приїхав голова обласної держадміністрації Геннадій Москаль, представники обласної ради, благодійних організацій, спонсори. Перед цирковою виставою для дітей проведена новорічна ігрова програма „Веселі новорічні пригоди біля ялинки”, працювали конкурсно-ігрові майданчики, виступили кращі дитячі танцювальні колективи області, організовано новорічну лотерею. Діти мандрували ігровими станціями, зупиняючись у „Майстернях Діда Мороза”, „У Вітальній, „Майстеровій”, „Подарунковій”, „Гуморній” та „Творчій”, де своїми руками робили новорічні прикраси, іграшки для ялинки, малювали листівки із привітаннями. До роботи з дітьми під час свята були залучені волонтери та активісти Луганської обласної дитячої громадської організації „Лугарі”.
В області виховується 5 тис. 449 дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування, з них в інтернатних закладах – 1 тис. 561 дитина-сирота, 722 - дітей-інвалідів, 2 тис. 157 - дітей диспансерної групи. У системі освіти області функціонують 30 інтернатних закладів і дитячих будинків різних типів та форм власності.
Цього ж дня в обласному українському академічному музично-драматичному театрі проводилось ще одно новорічне свято, на яке були запрошені 250 обдарованих дітей зі всіх міст і районів Луганської області. Для них відбулась новорічна вистава у ялинки, розваги, ігри та обов’язково всі діти отримали солодкі подарунки.