17 листопада 2006,13:46
Харчові підприємства Луганщини почали зменшувати ціни на основні продукти від 2 коп. до 4,50 грн.

Відповідно до окремого доручення Кабінету Міністрів України, на Луганщині почалося зниження цін на продукти щоденного вживання. Здешевлення пояснюється зменшенням в Україні цін на паливо і, відповідно, його долі в собівартості продуктів харчування.
За повідомлення Луганського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, виконуючи доручення Голови АМКУ, ним надано 21 рекомендація щодо зменшення цін адекватно зниженню у собівартості товарів відповідних статей витрат (транспортні витрати, паливно-мастильні матеріали тощо) товаровиробникам на ринках хліба та хлібобулочних виробів, молока та молочних продуктів, м’яса та м’ясопродуктів, м’яса птиці та яєць. Також надано 6 рекомендацій щодо перегляду торгівельної надбавки на основні продовольчі товари (молочну продукцію, хліб та хлібобулочні вироби, борошно, цукор, птицю та яйця, олію, м’ясо та м’ясопродукти) у бік зменшення пропорційно до зниження вартості транспортних витрат та витрат на паливно-мастильні матеріали крупним операторам роздрібної торгівлі в Луганській області.
В результаті АТЗТ «Лисичанська птахофабрика» зменшило 2-3 коп. ціни на курячі яйця різних категорій. ЗАТ «Універсал» за останній час зменшило ціни реалізації м’яса свиней у живій вазі на 30%. ПП СФ «Агро» відділення «Марківський сироробний завод» зменшило у структурі собівартості статтю витрат паливно-мастильні матеріали на 9 коп. ТОВ «СФ «Агроукрптаха» зменшило оптово-відпускні ціни від 20 коп. до 1 грн. на різні види курячого м’яса: грудка курчат бройлерів „Агроукрптаха” тепер буде коштувати на 85 коп. менше, філе грудки фасоване по 1 кг – на 80 коп., чверть задня подешевшала на 30 коп., крила курчат бройлерів – на 1 грн. та м’ясо рублене фасоване по 1 кг - на 20 коп. ЗАТ «Біловодський маслоробний завод» зменшило на 50 коп. за 1 кг оптово відпускні ціни на селянське масло та на 1 грн.32 коп. – на сир „Адигейський”. ТОВ «МПЗ «МилаМ» зменшило оптово-відпускні ціни на 7 видів напівкопченої ковбаси з 1,70 грн. до 4,50 грн.