20 листопада 2006,16:29
25 листопада - День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій

25 листопада поточного року в усіх регіонах України пройде церемонія вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій.
«Три голодомори, які були в історії Україні, визнанано й підтверджено документально. І це, безумовно, трагедія українського народу», - зазначив в.о. заступника голови Луганської облдержадміністрації Володимир Заблоцький. За його словами, 25 листопада в 15:00 в парку Пам’яті м.Луганська за участю керівників облдержадміністрації, обласної ради, духовенства, представників політичних організацій, громадськості, молоді відбудеться покладання траурних вінків, квітів і горщиків з пшеницею до пам’ятного знаку жертв голодоморів та політичних репресій.
О 15:30 на площі Героїв Великої Вітчизняної війни біля пам’ятника Тарасу Шевченку пройде панахида по загиблим. Перед присутніми виступлять керівники області і міста, культурні діячі.
Одночасно у м. Києві проходитимуть Всеукраїнські жалобні заходи за участю делегацій з усіх регіонів країни. О 16:00 Президент України Віктор Ющенко звернеться до українців з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. Пряму трансляцію цього звернення луганчани зможуть побачити по електронному табло в центрі міста. Після загальнонаціональної хвилини мовчання учасники заходу запалять свічки у пам’ять загиблих.
На всій території України 25 листопада буде приспущено Державний Прапор України, обмежено розважальні заходи.