22 листопада 2006,12:24
Приймати рішення про знищення неякісних чи небезпечних алкогольних напоїв та тютюну буде спеціальна комісія при облдержадміністрації.

Розпорядженням голови Луганської облдержадміністрації затверджено положення про комісію з питань утилізації чи знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів та її склад. Комісія прийматиме рішення щодо утилізації чи знищення неякісної або небезпечної продукції, її представники братимуть участь у проведенні утилізації чи знищення продукції та вестимуть облік утилізації чи знищення неякісної або небезпечної продукції. В ході засідань комісії, які мають проводитися не рідше одного разу на місяць будуть розглядатися документи, що є підставою для проведення утилізації чи знищення продукції, підписуватися за наслідками проведення утилізації чи знищення продукції акт в особі уповноваженого представника, а також вирішуватися спірні питання, які виникають під час проведення утилізації чи знищення продукції.
Для прийняття рішення про утилізацію чи знищення продукції до комісії подаються на розгляд такі документи: рішення управління МВС України в Луганській області, Державної податкової адміністрації у Луганській області, Луганської обласної санітарно-епідеміологічної станції, Державного управління екології та природних ресурсів в Луганській області, Головного Луганського обласного управління у справах захисту прав споживачів, ДП «Луганськстандартметрологія» про вилучення з обігу продукції; рішення власника продукції; висновок експертної установи про визнання неякісними або небезпечними алкогольних напоїв та тютюнових виробів; товаросупровідні документи на продукцію, яка підлягає утилізації або знищенню. Перед початком утилізації або знищення продукції Комісія проводить огляд виробів, з метою перевірки відповідності до наявної кількості та найменувань виробів, зазначених у рішенні про утилізацію або знищення продукції.
Згідно з Положенням про діяльність, Комісія з питань утилізації чи знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів є правомочною тільки за умови присутності всіх членів Комісії. До її складу входять відповідно по одному представнику від обласної ради, облдержадміністрації, Державної податкової адміністрації у Луганській області та Державного підприємства «Луганський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». Очолювати комісію, за Положенням, має представник обласної ради. Тому її головою призначено начальника управління фінансового та економічного моніторингу виконавчого апарату Луганської обласної ради Ольгу Сімоненкову.