23 листопада 2006,15:54
Пілотний проект, спрямований на подолання корупції, запроваджується на Луганщині

«Розробка системи оцінок діяльності державного органу щодо забезпечення дотримання законодавства про державну службу з урахуванням його оновлення та антикорупційного законодавства» - таку назву має пілотний проект, що реалізується Управлінням державної служби Головдержслужби України в Луганській області спільно з науковцями Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля.
За даними соціологічного опитування корупція займає восьме місце серед основних проблем суспільства, поступаючись лише проблемам бідності, зростанню цін, безробіттю. Сьогодні понад 62 відсотка громадян нашої країни вважають, що простіше дати хабара, ніж вирішувати свої питання у законний спосіб.
До теперішнього часу проблеми, пов’язані з корупцією на локальному рівні не вивчалися.
Данні ж УМВС України в Луганській області свідчать, що серед порушників антикорупційного законодавства значний відсоток (67,3) складають посадові особи місцевого самоврядування, які безпосередньо працюють з громадянами та надають їм державні послуги.
Тож мета проекту - розробка моделей інформаційного забезпечення протидії корупції та інструментів зменшення її проявів у діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.
До участі в реалізації пілотного проекту запрошено Перевальську райдержадміністрацію та Ровеньківську міську раду. Діятиме антикорупційна програма до 31 грудня 2008 року.