24 листопада 2006,10:16
В містах та районах області: Сєвєродонецьк

Виконком міської ради на своєму засіданні розглянув виконання «Програми розвитку інвестиційної діяльності в Сєвєродонецьку на 2005-2006 роки». В місті продовжується тенденція зростання інвестицій в основний капітал. За підсумками 9 місяців поточного року за рахунок усіх джерел фінансування освоєно майже 176 млн. грн. капітальних інвестицій. При цьому більша частка вкладень (понад 60 відсотків) складають витрати безпосередньо на капітальне будівництво, а решта частина – це витрати на придбання машин, обладнання та устаткування.
Основним джерелом інвестицій є власні гроші підприємств та організацій, і ці кошти становлять понад 87 відсотків загального обсягу. А, наприклад, кошти державного бюджету склали 0,1 відсотка загального обсягу інвестицій, кошти іноземних інвесторів - понад 4 відсотків.
Значні інвестиції в основний капітал підприємства вкладає ЗАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот». За 9 місяців їх обсяг склав майже 81 млн. грн.
Інвестиції відділу капітального будівництва міської ради в основний капітал дорівнюють за січень-вересень понад 3 млн. грн.. За їх рахунок велися роботи по газифікації Метьолкіне, реконструкція світлофорних об’єктів, капітальний ремонт та реконструкція доріг, будівництво житла, реставрація пам’ятника на пл. Перемоги, проектні роботи щодо подальшого будівництва та реконструкції об’єктів. За рахунок міського бюджету придбано три тролейбуси, дві машини «швидкої допомоги» та два сміттєвоза.
Сєвєродонецьк є привабливим для іноземних інвесторів, про що свідчить зростання за останні роки сукупного капіталу нерезидентів в місті. Взагалі ж він дорівнює майже 135 млн. доларів. За весь час надходження іноземних інвестицій до Луганської області питома вага Сєвєродонецька в їх загальному обсязі складає понад 50 відсотків. За 9 місяців іноземні інвестори спрямували в економіку міста понад 422 тис. доларів.