27 листопада 2006,10:32
Зниження цін на птицю, цукор та деякі продукти харчування зафіксовано на споживчому ринку області протягом тижня.

Державна інспекція з контролю за цінами в Луганській області повідомляє, що за даними моніторингу цін на основні споживчі товари на підприємствах торгівлі та продовольчих ринках за минулий тиждень з 17 листопада по 24 листопада 2006 року цінова ситуація на основні споживчі товари характеризується наступними змінами.
Протягом минулого тижня на підприємствах торгівлі області зафіксовано підвищення середніх цін на молоко жирн.2,5 відс. на 2,5 відс. (з 2,85 до 2,92 грн/л), обумовленого підвищенням оптово-відпускних цін товаровиробниками області за рахунок сезонного зростання закупівельних цін на основну сировину-молоко на 36,2 відсотки.
На підприємствах торгівлі області протягом тижня відбулося зниження середніх цін на хліб житньо-пшеничний на 0,5 відс. за рахунок розпочатку виробництва та реалізації ВАТ «Коровай» хліба «Полюшко» для незахищених верств населення за соціально низькими цінами.
Протягом тижня на підприємствах торгівлі та продовольчих ринках області відбулося зниження середніх цін на птицю (кури) на 0,5-0,9 відс. та цукор-пісок на 0,3-1,7 відсотки.
Ціни на яйця курячі на підприємствах торгівлі підвищилися на 1,4 відс., на продовольчих ринках - на 3 відсотки.
Протягом минулого тижня зафіксовано зниження оптово-відпускних цін на окремі ковбаси варені першого ґатунку товаровиробниками ЗАТ «Луганський м’ясокомбінат» до 2,6 відс., ЗАТ «Лисичанський м’ясокомбінат» на 2,5 відс. та ЗАТ «Краснодоський м’ясокомбінат» на 2,2 відсотки. Проте, у роздрібній торговельній мережі області зниження середніх цін на ковбаси варені першого гатуку відбулося тільки на 0,4 відс., що пов’язано із застосуванням підвищених рівнів торговельних надбавок до цін товаровиробників, які знизили оптово-відпускні ціни на продукцію. До порушників цінової дисципліни застосовуються економічні санкції, штрафи. Перевірки дотримання діючого порядку формування та застосування цін на продовольчі товари тривають.