01 грудня 2006,11:23
Фестиваль творчості серед дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей «Звичайне диво» проходить на Луганщині.

1 грудня 2006 року у Луганському обласному Палаці культури проходить обласний етап IV Всеукраїнського благодійного фестивалю дитячої та юнацької творчості серед дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей „Звичайне диво".
Фестиваль проводиться з метою збереження національних традицій, розширення культурного та мистецького світогляду молоді, сприяння розвитку національної культури, виявлення творчо-обдарованої молоді серед малозабезпечених дітей та дітей-сиріт, надання цим дітям можливості подальшого творчого розвитку та отримання професійної освіти.
Обласний етап IV Всеукраїнського фестивалю «Звичайне диво» є конкурсним. На захід з’їхались понад 70 учасників віком від 13 до 17 років зі Стахановської, Свердловської, Сватівської, Антрацитівської, Рубіжанської, Лутугинської, Теплогірської, Щастинської, Кремінської, Перевальської, Щотівської, Гірської шкіл-інтернатів, а також з Білоріченської неповної середньої школи-інтернату. В заході візьмуть участь юнаки та дівчата з міст Стаханов, Краснодон, Алчевськ, Рубіжне, Свердловськ, Лутугинського, Міловського та Слов’яносербського районів.
Молоді люди виступатимуть в номінаціях: оригінальний жанр (циркове мистецтво, розмовний жанр), хореографія, вокал (естрадний та народний), образотворче мистецтво (скульптура, живопис, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво).
Оцінювати конкурсну програму буде компетентне журі у складі викладачів Луганського коледжу культури та мистецтв та Луганського державного інституту культури та мистецтв. Голова журі - директор Луганського обласного центру народної творчості Василь Яровий.
По закінченню конкурсної програми хлопцям та дівчатам випускних класів буде запропоновано подати документи для вступу до Луганського коледжу культури та мистецтв та Луганського державного інституту культури та мистецтв.
Переможці за всіма номінаціями візьмуть участь у фіналі гала-концерту Всеукраїнському Благодійному фестивалю дитячої та юнацької творчості «Звичайне диво» у м. Києві, який відбудеться навесні 2007 року. Володарям Гран-Прі заключного гала концерту буде надана організаційно-методична допомога для вступу до кращих мистецьких навчальних закладів України. Також вони отримають стипендію від Всеукраїнського культурно-мистецького благодійного фонду «Надія - Молодість – Майбутнє» у розмірі 150 грн.
Організаторами обласного етапу IV Всеукраїнського благодійного фестивалю «Звичайне диво» виступили: управління культури і туризму, управління у справах молоді та спорту, управління освіти та науки Луганської облдержадміністрації та Луганський обласний центр народної творчості.