01 грудня 2006,14:41
Обласний зліт молодіжних трудових загонів відбувся в Луганську.

1 грудня в приміщенні російського драмтеатру відбувся обласний зліт трудових загонів «Ми працею славимо тебе, Луганщино», присвячений 10-річчю відродження студзагонівського руху на Луганщині.
В ньому взяли участь заступник міністра України у справах сім’ї, молоді і спорту Ігор Пекарєв, заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Заблоцький, представники облради. Вони привітали молодих учасників обласного зльоту, побажали їм творчої наснаги та успіхів у всіх започаткуваннях, а руху молодіжних трудових загонів Луганщини - подальшого розвитку та процвітання.
Почесний президент Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Асоціація трудових об’єднань молоді України», Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорській Республіці Дмитро Ткач також привітав учасників зльоту молодіжних трудових загонів Луганщини. Зокрема, у листі який він надіслав, зазначається: «Завдяки активній позиції керівництва Луганської області молодіжні трудові загони продовжують плідно працювати та займатися справою надзвичайної важливості - трудовим вихованням молоді. В цей нелегкий час формування демократичної України саме від молоді залежить, яким шляхом піде наша держава, яке майбутнє її очікує».
Під час урочистого зльоту кращі трудові об’єднання з міст Луганськ, Рубіжне, Антрацит, Лисичанськ, Красний Луч, Ровеньки, Сєвєродонецьк, Перевальського, Мілоського та Марківського районів нагороджені грамотами та цінними подарунками.
Цього року влітку в області та за її межами працювало 536 молодіжних трудових загонів, з них 5-таборів праці і відпочинку з денним перебуванням, 284 загони старшокласників, 133 студентських загони, 60 добродійних загонів, 54 ремонтних бригади. Всього в літній період на підприємствах різних форм владності було працевлаштовано 11 тис. 329 молодих людей. Школярі та студенти займалися прополкою сільськогосподарських культур, збором фруктів і овочів, робили ремонтні роботи в учбових закладах, дорожніх підприємствах, займалися впорядкуванням парків і скверів.
Впродовж 10 років на Луганщині та за її межами, завдяки студзагонівському руху, було тимчасово працевлаштовано 237651 молоду людину.