04 грудня 2006,09:07
Розробляється проект стратегії економічного розвитку Луганської області до 2015 року.

«Економічні та соціальні реформи і розвиток» - такою була тема засідання другої профільної робочої групи в рамках спільного проекту обласної державної адміністрації і Луганської обласної фундації «Регіон і Громада» «Моніторинг регіональної політики європейської та євроатлантичної інтеграції».
Як повідомив начальник відділу стратегічного планування та європейської інтеграції Головного управління економіки Борис Червоний, сьогодні ведеться робота над створення проекту Стратегії розвитку Луганської області на період до 2015 року.
Над ним будуть працювати фахівці Національного інституту стратегічних досліджень на замовлення Луганської облдержадміністрації та Луганської обласної ради.
Основні напрямки проекту - реструктуризація вугільної та металургійної промисловості; розвиток високотехнологічного машинобудування; розбудова та модернізація транспортної інфраструктури, розвиток житлово-комунального господарства, водозабезпечення, впровадження ресурсо- та енергозберігаючих технологій, покращення екологічної ситуації, захист територій від підтоплення.
Принципово новим є те, Луганська область буде першою з регіонів України, яка укладатиме угоду з Кабінетом Міністрів на спільне фінансування стратегічних галузей.
Також були розглянуті заходи, що здійснюються облдержадміністрацією для покращення інвестиційного клімату в регіоні, питання зайнятості населення та аналіз соціально-економічного розвитку Луганської області.
В роботі профільної групи взяли участь фахівці відділу стратегічного планування та європейської інтеграції, управління регіонального розвитку, інвестиційної і фінансової політики Головного управління економіки, Головного управління праці та соціального захисту населення, управління преси та інформації облдержадміністрації, представники громадських організацій.