04 грудня 2006,09:33
Майже на 700 тис. грн. застосовано економічних санкцій до підприємств-порушників цінової дисципліни.

Спеціалісти Державної інспекції з контролю за цінами в Луганській області на минулому тижні здійснювали перевірки по дотриманню державної дисципліни цін. Станом на 30 листопада перевірками було охоплено 828 господарюючих суб’єктів різних галузей господарства, в тому числі з питань порядку формування, встановлення та застосування тарифів перевірено 100 суб’єктів підприємницької діяльності. Порушення правильності застосування цін і тарифів встановлені на 43 підприємствах, що становить 43% до числа перевірених.
За результатами перевірок винесені рішення про застосування до порушників економічних санкцій на загальну суму 664,5 тис. грн., з яких 443 тис. грн. становлять штрафи. Крім того, після проведених перевірок окремими суб’єктами господарювання повернено споживачам через перерахунки 111 тис. грн. Зменшено фінансування з бюджету на 786,7 тис. грн.
Держінспекцією з контролю за цінами в Луганській області здійснювався щотижневий моніторинг цін на основні споживчі товари на підприємствах торгівлі та продовольчих ринках. З 24 листопада по 1 грудня 2006 року цінова ситуація на основні споживчі товари характеризується наступними змінами.
Протягом минулого тижня на підприємствах торгівлі області зафіксовано підвищення середніх цін на молоко жирн.2,5 відс. на 0,5 відс. (з 2,92 до 2,94 грн/л), обумовленого підвищенням оптово-відпускних цін базовим підприємством-товаровиробником ТОВ «МТК» на 5,4 відс. за рахунок подальшого сезонного зростання закупівельних цін на основну сировину-молоко на 4,8 відсотки.
Ціни на яйця курячі на підприємствах торгівлі підвищилися за тиждень на 5,4 відс., на продовольчих ринках на 5,2 відсотки.
Зростання середніх цін на борошно пшеничне вищого ґатунку та крупу гречану спостерігалося на підприємствах торгівлі області за тиждень, відповідно, на 0,5 та 0,7 відсотки.
Протягом тижня на підприємствах торгівлі області відбулося зниження середніх цін на цукор-пісок на 2,3 відс., проте, на продовольчих ринках області протягом тижня спостерігалося незначне підвищення середніх цін до 0,3 відсотки.
Середні ціни на олію соняшникову, протягом тижня, на підприємствах торгівлі знизилися на 1,3 відсотки.
На продовольчих ринках області протягом минулого тижня спостерігалася позитивна цінова ситуація на яловичину та свинину, яка характеризується зниженням середніх цін, відповідно, на 1,5 та 4,1 відсотки.