04 грудня 2006,17:38
14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Щороку 14 грудня в Україні відзначатимуть День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, як визнання мужності, самовідданості і високого професіоналізму ліквідаторів. Відповідний Указ підписав Президент України Віктор Ющенко.
Саме 14 грудня 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком атомної електростанції.
На Луганщині цього дня відбудуться урочистості за участю партійних та громадських організацій, які опікуються захистом інтересів учасників ліквідації аварії та постраждалих від катастрофи. Це «Союз. Чорнобиль. Україна», Всеукраїнська Чорнобильська народна партія «За добробут і соціальний захист народу», Обласна громадська організація «Союз Чорнобиль», Асоціація інвалідів Чорнобилю Луганської області, Луганський обласний комітет «Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Допомога інвалідам Чорнобиля», міжрегіональна організація міжнародної Спілки громадських організацій постраждалих «Союз робочих Чорнобиля», обласний осередок «Всеукраїнської громадської організації Спілки інвалідів, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».
У вищих навчальних закладах регіону пройдуть волонтерські благодійні акції «Допоможемо дітям, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи».
Урочисті заходи заплановані в усіх містах і районах області. Зокрема, у Луганському коледжі технології та дизайну відбудеться конференція «Чорнобиль-біль України», у Стахановському медичному училищі – вечір-реквієм «Дзвони Чорнобилю», у Лисичанському педагогічному коледжі ЛНПУ ім. Тараса Шевченка – студентський конкурс плакатів та віршів.