07 грудня 2006,14:56
Охорона хвойних насаджень на Луганщині напередодні новорічних свят посилюється.

Голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов підписав розпорядження „Про посилення на території області охорони хвойних насаджень в передноворічний період у 2006 році”. Як зазначено у розпорядженні, зазвичай у новорічні свята хвойним лісам на Луганщині у новорічні свята завдається великої шкоди. Наприклад, минулого року було здійснено 88 незаконних порубок хвойних дерев, що завдало збитків більше ніж на 17 тис. грн. За вказаними фактами до різних видів відповідальності притягнуто 75 осіб, накладено 5,8 тис. грн. штрафів.
Цього року, згідно з розпорядженням губернатора, з метою посилення охорони хвойних насаджень та попередження самовільних порубок у передноворічний період Луганське обласне управління лісового господарства та інші постійні лісокористувачі організують охорону хвойних ділянок, закріплених за ними, із залученням громадськості. Органам влади у містах та районах також доручено вжити заходів щодо попередження самовільних порубок для заготівлі на незаконної реалізації новорічних ялинок.
Лісникам разом з міліцією та екологами губернатор доручив організувати системне проведення рейдів з метою охорони, виявлення та затримання осіб, які здійснюють самовільні порубки хвойних лісів. Луганському обласному управлінню у справах захисту прав споживачів разом з МВС та управлінням лісового господарства рекомендовано забезпечити перевірку законності торгівлі новорічними ялинками в містах та районах області.