11 грудня 2006,16:21
Запрошує VII обласний фестиваль дитячої преси «Золотий диктофон»

На Луганщині розпочалась конкурсна частина VII обласного фестивалю дитячої преси «Золотий диктофон». Він проводиться з метою виявлення талановитих дітей у сфері журналістики, підтримки дитячих ЗМІ Луганської області, сприяння професійному росту юних журналістів Луганщини.
До участі запрошуються редакції багатотиражної шкільної преси; редакції професійних періодичних дитячих видань; команди шкіл, що тільки починають свою діяльність і на час проведення фестивалю мають своє періодичне видання; фотокореспонденти, юнкори, творчі колективи розробників шкільних сайтів; радіожурналісти.
Цього року на фестивалі представлені шість конкурсних номінацій:
“Газета III тисячоліття” – конкурс дитячих періодичних видань. На адресу оргкомітету надсилаються не менше трьох випусків газети поточного року у двох примірниках (або ксерокопію кожного випуску). Головна умова участі у конкурсі - періодичність видання не менше одного разу на чверть навчального року.
“Надія нової преси” – конкурс юних журналістів. Для участі у номінації конкурсант надає не більше п’яти своїх статей, що були опубліковані протягом року.
“Маленький шедевр” – конкурс окремих публікацій (статті, нариси, фейлетони). Від кожного конкурсанта приймається не більше двох публікацій.
“Вебсайт” – конкурс електронних версій дитячих видань. Для участі у номінації “Вебсайт” надається електронна версія (диск) існуючого шкільного інформаційного ресурсу. Обов’язковим є зазначення електронної версії сайту в мережі Internet.
„Перші блискавки” - конкурс окремих публікацій (статті, привітання, інформаційні повідомлення) дітей віком від 7 до 10 років.
„Молода гвардія” – конкурс окремих публікацій. Це статті, публікації, що спрямовані на патріотичне виховання дітей та молоді, підвищення рівня громадської самосвідомості та з нагоди відзначення 65-ї річниці створення молодіжної підпільної організації „Молода гвардія”.
Конкурсна частина фестивалю проводиться заочно протягом року. Матеріали надсилаються до 15 січня 2007 року на адресу оргкомітету фестивалю: м. Луганськ, вул. Володарського, 59, каб. 503, 504, тел. 58-06-56.
Організаторами конкурсу виступили управління освіти і науки, управління у справах преси та інформації Луганської обласної державної адміністрації; Луганський обласний благодійний фонд підтримки регіональних ініціатив „Благовіст”; Луганська обласна дитяча громадська організація «Лугарі»; Луганська обласна дитяча громадська організація “Асоціація дитячої преси Луганщини”.