15 грудня 2006,15:27
Катерина Ющенко представила у Луганську проект „Дитячої лікарні майбутнього”.

З метою презентації проекту створення та будівництва „Дитячої лікарні майбутнього” 15 грудня Луганщину відвідала Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду „Україна-3000” Катерина Ющенко. В аеропорту її зустріли голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов, голова Луганської обласної ради Валерій Голенко, Луганський міський голова Сергій Кравченко.
Разом з нею до Луганщини прибули Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства Тетяна Бахтєєва, Голова Правління Міжнародного благодійного фонду „Україна-3000” Олександр Максимчук, член Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду „Україна – 3000” Віталій Кличко, Голова Асоціації педіатрів України Юрій Антипкін.
В Луганській обласній дитячій клінічній лікарні, яка включена в рамках благодійного Фонду «Україна – 3000» в Міжнародну програму «Від лікарні до лікарні», вони оглянули відділення реанімації, інтенсивної терапії і анестезіології новонароджених, токсикології.
Представлення проекту відбулося на прес-конференції в рамках великого промоційного туру, метою якого є презентація та збір коштів на створення та будівництво лікарні. Планується, що «Дитяча лікарня майбутнього» буде збудована на кошти вітчизняних та іноземних благодійників. Орієнтовна вартість цього проекту 600 мільйонів гривень. Це найбільший благодійний проект в історії України.
Сьогодні в Україні існують патології, вилікувати які вітчизняна медицина не може. В країні немає закладів, де б здійснювалася трансплантація кісткового мозку від неродинного донора; немає змоги проводити деякі види операцій з пластичної хірургії, онкологічної нейрохірургії, реконструктивної ортопедії (щелепно-лицевої у тому числі), операції на магістральних та перефірийних судинах; не здійснюється відповідно до сучасних вимог перинатальна діагностика імунологічних, спадкових, генетично-ендокринних захворювань; існують певні проблеми з проведенням трансплантації нирок у дітей та ін. За даними Міністерства охорони здоров’я України для надання медичної допомоги громадянам України за кордоном у 2006 році в державному бюджеті виділено 1,8 млн. грн., але потреба складає 5 млн. грн. Тому щороку в Україні через брак коштів на лікування помирають тисячі дітей.
Для надання допомоги дітям, котрі сьогодні вимушені стояти в черзі на лікування за кордоном, або потребують складних хірургічних втручань, планується створити Всеукраїнський центр охорони здоров’я матері та дитини - „Дитячу лікарню майбутнього\". Капсулу в фундамент цієї лікарні було закладено на території клінічної лікарні „Феофанія\" в Києві.
«Дитяча лікарня майбутнього» має стати сучасним дитячим закладом європейського рівня, де в лікувальному процесі будуть задіяні високі технології, найкращі спеціалісти та інтелектуальні ресурси медичної галузі.
Виступаючи перед журналістами Катерина Ющенко зазначила: «Створення такої лікарні дасть нам можливість не тільки лікувати найважчі дитячі захворювання в Україні, але й допомогти українській медицині вийти на якісно новий рівень та використовувати новітні медичні технології для того, щоб рятувати життя українських дітей». «Ми пишаємося тим, що коло благодійників та меценатів в Україні постійно збільшується. Це є свідченням того, що в Україні створюється справжнє громадянське суспільство. Кожного дня до нас приєднуються нові партнери - представники бізнесу та громадських організацій, які поділяють наше розуміння спільної відповідальності за вирішення нагальних суспільних проблем», - наголосила Катерина Ющенко.
Промоційний тур розпочався 29 вересня 2006 року у Львові. За цей час презентації проекту вже відбулися в усіх обласних центрах України.
Благодійний проект „Дитяча лікарня майбутнього” підтримали всі мобільні оператори України. З 1 жовтня 2006 року абоненти „UМС”, „Київстар”, „Golden Теlесоm”, „Life:)”, „Вee1іnе” можуть зробити благодійний внесок. Відправивши SМS на номер 353 або зателефонувавши за цим номером, ви перекажете 5 гривень на рахунок «Дитячої лікарні майбутнього».
Проект створення та будівництва лікарні також підтримали такі телевізійні канали, як: „ІСТV”, „1+1”, „Інтер”, „НТН”, „Тоніс”, „СТБ”, „НТКУ”, „5 канал”, „Тет”, „Україна”, „Новий канал”, „К1”, музичний канал „МІ” та телевізійний канал „24”. 17 грудня 2006 року о 13:00 в ефірі Національної телекомпанії України та телеканалів „ІСТУ”, „Тоніс”, „24”, „К1”, „5 канал” та „НТН” розпочинається унікальний чотиригодинний Всеукраїнський телевізійний марафон „Дитяча лікарня майбутнього\". Телемарафон частково також транслюватимуть такі телевізійні канали як: „Україна”, „Новий канал”, „ТЕТ” та „1 + 1”.
Мета Всеукраїнського телевізійного марафону - представити на розгляд української громади проект створення та будівництва „Дитячої лікарні майбутнього”, партнерів цього проекту, а також підвести підсумки промоційного туру обласними центрами України та результатів кампанії по збору коштів через мобільний номер 353.
В телевізійному марафоні візьмуть участь Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду „Україна 3000” пані Катерина Ющенко, Правління та Наглядова Рада Фонду „Україна 3000”, представники медичних та бізнесових кіл, зірки української естради.
Створення Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері та дитини („Дитячої лікарні майбутнього в Києві\") передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2006 №722 та пунктом №17 Універсалу національної єдності.