18 грудня 2006,10:55
Зниження цін на курятину зафіксовано на споживчому ринку області минулого тижня.

Державна інспекція з контролю за цінами в Луганській області повідомляє, що за даними моніторингу цін за минулий тиждень з 8 грудня по 15 грудня 2006 року цінова ситуація на основні споживчі товари характеризується наступними змінами.
Протягом минулого тижня зафіксовано зниження середніх роздрібних цін на птицю (кури), обумовленого зниженням оптово-відпускних цін товаровиробником ТОВ СФ «Агроукрптаха». Станом на 2 грудня поточного року, зниження середніх роздрібних цін на підприємствах торгівлі відбулося на 1,1% (з 12,74 до12,60 грн/кг), на продовольчих ринках - на 1% (з 12,73 до 12,60 грн/кг).
На продовольчих ринках області протягом минулого тижня спостерігалося підвищення середніх цін на свинину - на 2,2% (з 22,97 до 23,48 грн/кг).
За оперативними даними моніторингу роздрібних цін на продукти харчування, визначені Меморандумом про узгодження дій між Кабінетом Міністрів України та професійними галузевими об’єднаннями агропромислового комплексу на ринку продовольчих товарів, станом на 14 грудня цінова ситуація підприємствах торгівлі характеризується окремими незначними змінами по регіонах, при цьому середній рівень цін по Україні не змінився. На продовольчих ринках по окремих регіонах України зафіксовано підвищення середніх цін на птицю (кури), яйця курячі, зниження – на яловичину, та коливання цін на свинину.