20 грудня 2006,09:45
«Юннати знову пропонують замість ялинки … букет»

Так називається обласний природоохоронний конкурс, який став традиційним для юннатів і природолюбів нашої області. Проведення цього заходу спрямоване на попередження незаконного вирубування хвойних дерев перед Новим роком, відродження народних природоохоронних традицій, а головне - на формування громадської думки про „ялинкову проблему”. Організатори конкурсу – Луганський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, Луганське відділення Українського товариства охорони природи вважають, що підготовка та участь до ньому допоможе дітям навчитися бути уважнішими та обережнішими до довкілля, пробудить цікавість і співчуття до живої природи, збереже життя багатьом хвойним деревам, на вирощування яких витрачено чималі зусилля та грошей.
Популярність конкурсу „Замість ялинки – букет” серед учнівської молоді області з року в рік зростає, і також, що відмічає журі, зростає рівень творчих робіт його учасників. Так, минулого року у конкурсі взяли участь 300 творчих робіт майже з усіх територій області, а цього року до оргкомітету вже надійшло більше 200 робіт, і новорічні вироби все поступають. Це різдвяні віночки, саморобні іграшки, символи наступаючого року за східним календарем, штучні ялинки – сухоцвітні, штучні, в’язані, з шишок.
Особливо важливим організатори та журі конкурсу вважають благодійний характер цього заходу (творчі роботи у номінації „Подарунок другу” передаються у дитячі будинки та дитячі садки) та його пропагандистську і практичну спрямованість.
Виставкові роботи учасників конкурсу «Замість ялинки – букет» будуть представлені з 20 грудня 2006 року до 10 січня 2007 року на базі Луганського обласного еколого-натуралістичного центру (м. Луганськ, кв. Луганський, 2, телефон для довідок: 95-42-79).
Луганський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, звертає увагу на те, що для святкового прикрашення кімнати не обов’язково купувати велику ялинку. Дуже оживляє будь-яке приміщення одна або кілька зимових композицій, таких, наприклад, як на виставці «Замість ялинки – букет». Основу їх становлять, як правило, гілки будь-якої хвойної рослини – одна або дві, красиво зігнуті, з виточеними обрисами. До фону гілок чудово вписуються живі та штучні квіти. Невід’ємний компонент новорічних композицій: свічки, дзвіночки, новорічні прикраси тощо.