21 грудня 2006,16:43
Новий житловий будинок з’явився в Лутугине.

Сьогодні в місті Лутугине Луганської області відбулись урочистості з нагоди введення в дію нового житлового будинку. В них взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Ареф’єв, заступник міністра вугільної промисловості України Олег Гнатцов, голова райдержадміністрації Юрій Пригеба, керівники підрядних організацій, мешканці Лутугине.
Новобудова 45-ти квартирного дома розташована на кварталі Шевченка, м.Лутугине. Її будівництво було передбачено проектом ліквідації шахти „Ленінка” ВО „Луганськвугілля” для забезпечення житлом працівників ліквідованої шахти і розпочато у 1990 році. Загальна площа житлового будинку складає 2,68 тис. кв. м житла. Кошторисна вартість будівництва складає 4872 тис. грн.
«Цей довгобуд був успішно завершений протягом 3 місяців за сприяння нового уряду та нового губернатора області, - підкреслив Юрій Ареф’єв. – І сьогодні щасливі мешканці одержали ордери і почнуть обживати свої квартири». Він вважає, що такий реальний, істотний підхід, де можна на місці подивитися що досягнуто і як захищені люди є одним з критеріїв оцінки ефективності системи соціального захисту населення.
Сьогодні в новий дім вселилося 45 сімей, серед них 31 родина шахтарів. Таким чином, близько 200 мешканців Лутугине зустрінуть Новий рік у нових квартирах.