16 травня 2007,10:21
Працевлаштувати більше 40 тисяч безробітних, створити мережу притулків для бездомних та посилити підтримку незахищених верств населення планується в 2007 році за Стратегією подолання бідності на Луганщині.

Регіональні заходи щодо реалізації у 2007 році стратегії подолання бідності затвердив голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов своїм розпорядженням. Визначені заходи направлені на підвищення рівня зайнятості населення області та розвиток ринку праці, на вдосконалення системи адресної соціальної допомоги та соціальних послуг, підтримку сімей з дітьми та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також на соціальну підтримку осіб з обмеженими фізичними можливостями та на поліпшення житлових умов соціально вразливих верств населення.
Так, протягом поточного року стоїть задача працевлаштувати за сприянням обласної служби зайнятості не менше як 44,4 тисячі безробітних і незайнятих жителів Луганської області та залучити з них не менша 22 тисяч до участі в оплачуваних громадських роботах. Для безробітних передбачається бронювання робочих місць на підприємствах області та працевлаштування на робочі місця, створені за рахунок дотацій роботодавцям, а також виплати одноразової допомоги пом безробіттю для організації власного бізнесу та перенавчання за індивідуальними замовленнями підприємств-роботодавців. Щодо потреб молоді, то йдеться про розвиток мережі молодіжних центрів праці та підтримку програм з працевлаштування, таких як обласний етап Всеукраїнського конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді.
Для бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, планується організувати спеціальну мережу закладів соцзахисту та ввести облік таких громадян.
Заплановано також розширення мережі дитячих будинків сімейного типу та удосконалення системи надання соціальних гарантій сім’ям, які беруть на виховання дітей-сиріт. Для них та дітей інших пільгових категорій будуть надаватися переваги при організації оздоровлення та літнього відпочинку. Літнім оздоровленням, організованим відпочинком і трудовою зайнятістю передбачається охопити понад 50% учнів ПТУ.
Розпорядженням губернатора структурні підрозділи облдержадміністрації, районні та міські органи влади зобов’язані щомісяця звітувати про виконання заходів з подолання бідності, надаючи інформацію до Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації. Головному управлінню статистики у Луганській області доручено щокварталу проводити моніторинг показників рівня бідності та життя населення та готувати інформаційно-аналітичні матеріали з питань оцінки рівня бідності.