23 травня 2007,09:43
Луганчани стали переможцями Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості.

Делегація від Луганської області взяла участь в урочистостях з нагоди нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!», які відбулися 20 травня цього року на Тарасовій горі Шевченківського національного заповідника м. Канева. Конкурс проводився з метою популяризації творчої спадщини Т.Г.Шевченка, утвердження його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства та державної підтримки талановитої молоді.
В обласному етапі Всеукраїнського конкурсу, який проводився Луганським обласним центром навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва у лютому поточного року, у номінаціях „Образотворче мистецтво” та „Декоративно-прикладне мистецтво” було представлено 60 творчих робіт учнів шкіл естетичного виховання з Алчевська, Біловодська, Краснодона, Луганська, Сєвєродонецька та інших міст і районів області. Роботи, які були визнані кращими, надіслані до м. Києва на розгляд Всеукраїнського журі.
У заключному республіканському етапі переможцями стали учні комунального позашкільного навчального закладу школи мистецтв естетичного виховання № 5 м. Луганська: Євгенія Брич та Юлія Палагута (клас викладача Закурдаєвої Тетяни Євгеніївни).
Нагороди та цінні подарунки нашим землякам вручали голова Верховної Ради України Олександр Мороз і Міністр культури і туризму України Юрій Богуцький.