23 травня 2007,10:23
На Луганщині проходить V книжковий форум «Книга. Інформація. Суспільство».

З 22 по 24 травня 2007 року в Луганській області проводиться V книжковий форум «Книга. Інформація. Суспільство». Організатори - управління у справах преси та інформації, управління культури і туризму Луганської облдержадміністрації, обласна універсальна наукова бібліотека імені М.Горького.
У роботі форуму традиційно братимуть участь представники видавництв, поліграфічних підприємств, книгорозповсюджуючих організацій, відомі письменники Луганщини, любителі та шанувальники книги.
З метою збереження та примноження духовного і культурного надбання українського народу 22 травня в ЛОУНБ ім. М. Горького відбулось засідання «круглого столу» «Бібліотека. Книга. Читач». В засіданні взяли участь викладачі провідних вищих та середніх закладів, науковці, представники громадських об’єднань, театральні діячі, розповсюджувачі української книги, бібліотечні працівники, постійні читачі бібліотеки ім. М. Горького. Вони розглянули проблеми книговидання та книгорозповсюдження, популяризації української книги, суспільний феномен читання, його дослідження. Після обговорення учасники «круглого столу» ознайомились з книжковою експозицією «Українські видання в фонді ЛОУНБ ім. М. Горького», українськими аудіокнижками «Сучасна проза та поезія», «Українська класика».
До Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження проводиться конкурс «Поліграфіст - 2007». У рамках VI Міжнародної універсальної виставки «Східна Брама України - 2007» відбудеться виставка-продаж книгорозповсюджуючих підприємств області.
Крім того, в рамках форуму відбудуться презентації книг місцевих авторів.