24 травня 2007,13:19
Губернатор Луганщини представив нового директора обласного центру зайнятості – Андрія Черкасова.

Голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов представив сьогодні нового директора Луганського обласного центру зайнятості. Ним став Андрій Черкасов, депутат обласної ради, який до того працював заступником Луганського міського голови. Як зазначив Олександр Антіпов в ході наради обласної служби зайнятості з проблем покращення ситуації на регіональному ринку праці, на Луганщині відзначається значний рівень безробіття, перш за все через масове закриття вугільних та машинобудівних підприємств на території області. Тому перед працівниками служби зайнятості на чолі з їх новим керівником стоїть досить складне завдання: разом з органами державної влади та місцевого самоврядування впровадити найбільш ефективні форми роботи, щоб максимально задовольнити інтереси громадян області, яким конституцією гарантовано право на працю. Серед проблем, що необхідно вирішити в першу чергу, губернатор зазначив легалізацію зайнятості, покриття дефіциту підприємств в спеціалістах робочих професій, що потребує прийняття кардинальних дій та рішень. Олександр Антіпов висловив впевненість, що обласна служба зайнятості буде примножувати досягнення та буде однією з провідних в державній службі зайнятості України.
У нараді також взяли участь директор Державного центру зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України Володимир Галицький та заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Хунов. За словами Володимира Галицького, питання ефективного державного регулювання зайнятості є однією з найголовніших проблем нашого суспільства. „Тільки в тому разі, якщо громадяни мають гідно оплачувану роботу, вони можуть повноцінно забезпечити вирішення проблем щодо подолання бідності, зменшення безробіття, підтримки інвалідів, сприяти ефективному функціонуванню всіх систем соціального захисту населення”, – зазначив він. Керівник Державного центру зайнятості означив проблеми, з якими зіштовхується служба, визначив пріоритети у роботі, зокрема, Луганської обласної служби зайнятості та наголосив, що підвищення ефективності і якості надання соціальних послуг вимагає від служби зайнятості подальшого розвитку форм та методів роботи з незайнятим населенням, в тому числі направлених на підвищення мотивації до праці, професійної якості робочої сили, її мобільності на ринку праці та оперативного працевлаштування. „Луганська область є однією з ринкоутворюючих територій країни, тому Держслужба зайнятості й надалі надаватиме особливої уваги справам у цьому регіоні та надаватиме необхідну допомогу у пріоритетному режимі”, – пообіцяв Володимир Галицький.
В ході наради про роботу мережі зайнятості на Луганщині розповіли також директори базових центрів зайнятості області: Луганського - Олена Шуліка, Первомайського - Тетяна Козиряцька, Краснолуцького - Павло Жердєв, Білокуракінського - Наталія Журба.
З початку поточного року послугами служби зайнятості скористалися майже 60 тис. жителів Луганської області. Працевлаштовано 15,5 тис. чол. Одночасну виплату допомоги по безробіттю отримали 552 безробітних, пройшли перенавчання понад 5 тис. безробітних. Зареєстрований рівень безробіття на Луганщині становить 2,1% при середньому в Україні 6,8%.