25 травня 2007,14:35
Луганська обласна дегустаційна комісія провела чергове засідання.

24 травня 2007 року відбулося чергове робоче засідання обласної дегустаційної комісії в спеціально обладнаному приміщенні ДП «Луганськстандартметрологія».
14 підприємств області представили на розгляд комісії зразки харчової продукції від 86 нових найменувань, серед яких: хлібобулочні і кондитерські вироби, глазурі кондитерські, напівфабрикати з м’яса птиці, овочі фасовані, оцет столовий тощо.
Більшість зразків одержали позитивну оцінку провідних фахівців - членів ОДК і її рекомендовано до поставлення на виробництво, а документацію (технічні умови, рецептури та технологічні інструкції) до затвердження.
У трьох випадках продукцію повернуто на доопрацювання і приведення у відповідність з вимогами діючих стандартів: це цукристі кондитерські вироби, що не відповідали вимогам стандарту, печиво здобне - за зовнішнім виглядом та оздобленням, напівфабрикати з м’яса курчат-бройлерів - через невідповідну сировину та за зовнішнім виглядом.
Суб’єктам господарювання, підприємцям рекомендовано: в першому випадку доопрацювати рецептуру та технологічну інструкцію, а решті – посилити технологічну дисципліну на виробництві та відпрацювати схему технохімконтролю.
Особливу увагу заслуговує харчова продукція, що вперше буде вироблятися в області: ТОВ «Асоль-Компані» м. Луганськ, яке раніше випускало печиво здобне, в рамках розширення виробництва придбало італійську лінію по виробництву кондитерських «супер-глазурей» за технологією шоколадної глазурі. За оцінкою членів комісії їх відрізняє від аналогів, перш за все – висока дисперсність, а застосування високоякісної сировини забезпечує оригінальні смакові властивості.
ПП Ротова Т.О. м. Луганськ розпочинає виробництво фасованих різаних овочів для перших та других страв, що відрізняються привабливим зовнішнім виглядом, оригінальним та економічним пакуванням і порівняно низькою ціною, що зазначив відповідний фахівець управління економіки Луганської облдержадміністрації – член ОДК.
Таким чином, товаровиробники Луганської області одержали дозвіл на початок виробництва 70 найменувань 8 видів нових продуктів харчування, а споживачі отримали можливість придбання зовнішньо привабливих, поживних, а найголовніше, перевірених і безпечних виробів.