29 травня 2007,10:27
За порушення конкуренційного законодавства України оштрафоване ВАТ «Луганськгаз».

Рішенням виїзного засідання тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України на 19,5 тис. грн. оштрафовано відкрите акціонерне товариство з газопостачання та газифікації «Луганськгаз» за порушення конкуренційного законодавства України.
ВАТ «Луганськгаз» займає монопольне становище на ринку послуг з приєднання об’єктів споживача до розподільчих мереж газопостачання, введення в експлуатацію газового обладнання та засобів обліку.
У ході розгляду справи Луганське тервідділення з’ясувало, що монополіст встановив з 1 лютого 2004 року різні ціни на однакові послуги кінцевим споживачам або у вигляді супровідних робіт спеціалізованим підприємствам, що є конкурентами ВАТ «Луганськгаз» на зазначеному ринку. Коливання цін відбувалось від 11,7 до 92 відсотків. Крім того, підприємство ввело економічно необґрунтовані ціни на додаткові послуги шляхом включення до їх вартості завищеного розміру загальних експлуатаційних витрат.
Зазначені дії монополіста призвели до ущемлення інтересів споживачів та могли призвести до обмеження конкуренції на суміжних ринках.
Порушення визнано та припинено.