29 травня 2007,14:46
Розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт в Луганській області приділяється значна увага.

Вирішення проблеми сирітства - один з пріоритетних напрямків державної соціальної політики. Це явище може бути подолано шляхом знайдення сім’ї кожній дитині. На цей час в області перебуває на обліку 5 580 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них близько 2 тисяч дітей, які можуть бути усиновлені. Тому, в Луганській області значна увага приділяється розвитку сімейних форм виховання дітей означеної категорії. До речі, Луганщина знаходиться в п’ятірці кращих в Україні з розвитку сімейних форм виховання.
Протягом поточного року в області усиновлено 70 дітей. Станом на 1 травня 2007 року створено та функціонує 7 дитячих будинків сімейного типу (у Лутугинському, Краснодонському, Попаснянському, Станично-Луганському районах, у містах Красний Луч, Стаханов, Кіровськ) та 58 прийомних сімей, у яких виховується 119 дітей. Значна робота щодо розвитку сімейних форм виховання проводиться у Краснодонському, Попаснянському районі, містах Ровеньки, Свердловськ, Алчевськ, Антрацит.
У 2007 році планується створити 3 дитячих будинки сімейного типу та 39 прийомних сімей, до яких влаштувати 81 дитину.
На фінансування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу у 2007 році з держбюджету Луганській області виділено 1 млн. 853 тис. грн.
Для вирішення питання з усиновлення, встановлення опіки, створення дитячого будинку сімейного типу та прийомної сім’ї необхідно звертатися до служб у справах неповнолітніх міськвиконкомів та райдержадміністрацій, а також до служби у справах неповнолітніх облдержадміністрації за адресою: м. Луганськ, пл. Героїв Великої Вітчизняної війни, 9 кімната, 400, телефон 58-40-92.