31 травня 2007,09:33
В області працює Луганський підрозділ державної екологічної інспекції.

Вже більше трьох місяців веде активну роботу в області Луганський підрозділ державної екологічної інспекції, який був створений з метою більш жорсткого контролю за виконанням природоохоронного законодавства, раціонального використання природних ресурсів.
Від інших природоохоронних державних структур екологічна інспекція відрізняється ширшим спектром природоохоронних повноважень. Зокрема, в компетенції екологічної інспекції - контроль за станом землі, надр, поверхневих вод, атмосферного повітря, тваринного і рослинного світу, тобто всього того, що оточує нас і від стану чого нарешті залежить якість життя людей.
На сьогодні луганські екоінспектори вже перевірили мережу кафе в обласному центрі, один з речових ринків міста. Продовжується перевірка мережі станцій технічного обслуговування, миття і інших підприємств автосервісу. На більшості підприємств є ті або інші недотримання норм природоохоронного законодавства України. У разі повторного виявлення порушень, екологічна інспекція володіє правом припиняти діяльність підприємств-порушників.